Deset imena za pse koja donose sreću

Svaki pravi vlasnik psa želi da njegov kućni ljubimac ima svu sreću sveta, a veruje se da će psu sreću doneti i ako mu date određeno ime. Saznajte koja imena psima donose sreću.

U mnogim kulturama sreća povezana s imenom shvata se vrlo ozbiljno: i imena za ljude i za poslovne firme biraju se strateški kako bi uključivala pozitivnu terminologiju i reči, a čak se rade i numerološke analize pre nego što se ime izabere.

Isto tako postoje imena za pse za koja se smatra da donose sreću i ljubimcu i njegovom vlasniku. Ovo su neka od njih

1. Luna
Značenje ovog pomalo mističnog imena je mesec, pa tako i rimska boginja Meseca nosi ime Luna. ako želite svoju ljubimicu da nagradite lepim i srećnim imenom, s Lunom sigurno nećete pogrešiti.

2. Skaj
Ime koje znači nebo, ali i nosioca vode, što ovo ime čini vrlo moćnim jer je voda nepohodna za sav živi svet. Ovo poletno ime je uniseks, odnosno možete ga dati svom psu bez obzira na to da li je ženka ili mužjak.

3. Fredi
Pravo ime za slatku i razigranu pseću njuškicu. Fredi znači miran vladar, što znači da će svojoj porodici doneti sreću i blagostanje.

4. Koko
Ovo šik ime svojim ljubimcima su prvi počeli da daju Francuzi i Španci. Smatra se srećnim jer je u jednom dugogodišnjem istraživanju otkriveno da su psi s imenom Koko bili među najsrećnijim, odnosno najmanje su bili pogođeni povredama i bolestima.

5. Mini
Ime kao stvoreno za malu ženkicu. Kao i kod imena Koko, i za ovo ime istraživanje je pokazalo da donosi veliku sreću.

6. Peni
Ljupko, damsko ime stvoreno za vašu umiljatu dlakavu mezimicu. Ime znači novčanu jedinicu u valuti Velike Britanije, odnosno novčić, pa se veruje da će porodica koja svom psu da ime Peni uživati u materijalnoj sigurnosti. A materijalna sigurnost znači i dobra hrana za kućnog ljubimca.

7. Astra
Snažno ime koje znači zvezda i tako asocira na sve što je uzvišeno i nedokučivo.

8. Feliks
Često se daje macama, ali ni među psima ime Feliks nije retkost. To ni ne čudi s obzirom na to da znači sreća i uspeh.

9. Šiva
Ovo ime češće se daje ženkama, ali dobro će stajati i mužjacima. Šiva znači srećan pa se veruje da psima koji nose ovo ime donosi veliku sreću i ispunjen život.

10. Laki
Jednako popularno ime i za ženke i za mužjake. Laki znači srećan pa će pas kojeg krasi ovo lepo, opušteno ime biti pravi srećković.

Preuzeto: b92.net