Direktor uprave za Slobodne zone Srbije posetio Apatin

U Skupštini opštine Apatin održan je sastanak između Uprave za Slobodne zone Srbije i predstavnika opština Apatin, Odžaci i Sombor.

Sastanku su prisustvovali Milan Ristić, direktor Uprave za Slobodne zone Srbije, Vidak Tomić, savetnik, Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, Dušan Marijan, predsednik opštine Odžaci, predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić, Milan Škrbić, predsednik SO Apatin, Maja Kuridža, vd direktora Slobodne zone Apatin i Jevto Milojević, pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije i predstavnici Standard gasa.

Povod sastanka je bila inicijativa grada Sombora za pristupanje Slobodnoj zoni Apatin. Na sastanku se precizirane naredne aktivnosti vezano za proširenje Slobodne zone Apatin na 14 hektara zemljišta u gradu Somboru.

Ristić je istakao značaj Slobodne zone koja će obuhvatati tri lokalne samouprave. Pohvalio je Apatin kao odličnog domaćina koji je prvo dao saglasnost Odžacima, a sad evo i Somboru, da se priključe Slobodnoj zoni Apatin, a što je od izuzetne važnosti za ceo region.

Predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić, upoznao nas je sa značajem proširenja Slobodne zone Apatin i istakao  kako će Slobodna zona Apatin, zajedno sa lukom i Brodogradilištem, biti pokretač privrede ne samo u Apatinu već i u celom regionu.

Maja Kuridža, vd direktora Slobodne zone Apatin osvrnula se na skoru posetu Slobodnoj zoni Pirot, jednoj od najboljih u Srbiji, a koja zapošljava preko pet hiljada ljudi. U planu je poseta i Slobodnoj zoni Užice, a koju su takođe predsavnici Uprave za Slobodne zone Srbije naveli kao jednu od boljih. Istakla je kako, prikupljajući iskustva od najboljih i primenjujući ih u budućnosti, imaju u planu da postanu jedna od najrazvijenijih zona u Srbiji. S tim u vezi, u narednoj godini osnovni cilj je otvaranje novih radnih mesta – navodi se u dopisu.