fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Direktori internet kompanija: “Društvene mreže nikada deci ne bismo dozvolili”

Nemam decu, ali imam nećaka kojem sam odredio neke granice. Ima nekih stvari koje neću dozvoliti, a među njima i socijalne mreže.

Izvršni direktor kompanije “Epl”, Tim Kuk, poslednji je u nizu tehnoloških biznismena koji je upozorio na potencijalni rizik socijalnih medija.

– Nemam decu, ali imam nećaka kojem sam odredio neke granice. Ima nekih stvari koje neću dozvoliti, a među njima i socijalne mreže – rekao je Kuk u petak.

Nije se zaustavio samo na socijalnim medijima, već je rekao da ne veruje u ideju da su najbolje tehnologije one kojima postajemo opsednuti.

– Ne verujem u prekomernu upotrebu tehnologije. Nisam neko ko će reći da smo postigli uspeh ako ih stalno koristimo – objasnio je Kuk.

Tako se direktor “Epla” priključio sada već mnogobrojnim poznatim licima iz sveta tehnologije, koji su poslednjih godina izrazili zabrinutost zbog negativnih uticaja tehnologija na naše živote, posebno socijalnih medija.

Prvi predsednik “fejsbuka” Šon Parker, priznao je prošle godina da je pomogao Marku Zakerbergu da izgradi “čudovište”, izjaviviši da “samo Bog zna šta ono radi mozgovima naše dece”.

Još jedan bivši funkcioner “fejsbuka” Čamat Palihapitija, rekao je da socijalne mreže mogu da unište društvo kakvo jeste preko “kratkotrajnih dopaminskih impulsa”. Oni su samo dvojica među mnogobrojnim zabrinutima zbog efekata koje imaju društvene mreže na svakodnevni život.

Sa druge strane, “Fejsbuk” je javno izjavio da želi da pomogne. Nakon 2017. godine kada su pokušali da uvuku i još mlađe korisnike, Mark Zakerberg je izjavio da sada želi da “popravi ove bitne probleme”, piše “Nekst veb”.

Iako je prvi korak, za sada još ništa nije urađeno. Zakerberg tek treba da objavi planove kada će početi sa rešavanjem tih problema, kao i koje od brojnih problema društvenih mreža planira da prvo popravi.

Izvor: Detinjarije

Tagovi:
Pročitajte još: