Direktorka Fabrike akumulatora “Black Horse” danas u poseti Sigurnoj kući u Somboru

Današnjom posetom direktorke Fabrike akumulatora “Black Horse”Darinke Đuran, po rečima direktorice Sigurne kuće Sombor g – đice Tamare Savović, promoviše se pozitivan primer, a to je širenje filantropije u lokalnoj zajednici, sa jedne strane, a sa druge strane jako je važno što je na čelu ovakve jedne svetske privredne kompanije žena koja je odgovorna i ima empatije prema najosetljivijoj kategoriji društva, ato su žene i deca žrtve porodičnog nasilja.
Iz tog razloga je važno da sve žene koje su na mestima odlučivanja, iz sveta privrede, uključe i pomognu da se ovaj problem sistemski reši.
Direktorka Darinka Đuran je u svom obraćanju ženama korisnicima Sigurne kuće, pre svega se zahvalila direktorici Savović, i naglasila da je pozitivno iznenađena entuzijazmom i upornošću koju ulaže da se svi u Sigurnoj kući osećaju drugačije, da osećaju sigurnost, da rade na sebi kako bi postale samostalnije, svoje i da će u narednom periodu zajednički otpočeti saradnju kao primer da jedna, sada evropska Fabrika, jeste i društveno odgovorna prema svim segmentima društva, po svim evropskim načelima.
Paralelno sa posetom direktorice Đuran, danas je održana i radionica emocijalnog treninga u saradnji sa “AKT Fondacijom” iz Novog Sada.
Direktorica Sigurne kuće g đica Savović je na kraju istakla zahvalnost poseti direktorice Đuran, i istakla uverenje da je ovo samo početak dugoročne saradnje.
Podsećanja radi, direktorka Đuran je već prethodnih nedelja obišla više javnih institucija i na taj način promovisala Fabriku akumulatora “Black Horse” kao jednu novu evropsku kompaniju koja promoviše društveno odgovoran rad.