Dnevne aktivnosti somborskih komunalaca

Radnici Odeljenja za mehanizaciju i održavanje JKP „Zelenilo“ Sombor, postavljali su danas nove kante za smeće na više lokacija u Somboru. Takođe, zaposleni na poslovima „Održavanje parkovskog i javnog zelenila“ nastavili su sa sakupljanjem i odvozom lišća, kao i orezivanjem stabala drveća po nalozima koje izdaje Odeljenje za komunalne delatnosti grada Sombora.

Tokom prepodneva, radnici angažovani na održavanju vodovodne mreže grada JKP „Vodokanal“ sanirali su kvar na vodovodnoj mreži koji se dogodio u ulici Venac Petrove Gore u Somboru (kod pilane). Druga ekipa radnika pomenutog sektora izvršila je vanredno ispiranje mreže vodovoda, a intervencija se dogodila na raskrsnici Izletničke i Šikare. Zaposleni na poslovima održavanja kanalizacione mreže grada intervenisali su na odgušenju kanalizacione mreže na Čonopljanskom putu iz pravca Sombora.

Nakon završenih radova na održavanju trotoara u naseljenim mestima Kljajićevo i Telečka, prema utvrđenoj dinamici, radovi su nastavljeni i u naseljenom mestu Bezdan. Radnici “Vojput” d.o.o iz Subotice, priveli su kraju radove na asfaltiranju trotoara u ulici Žrtava fašizma. Svi radovi se izvode prema usvojenom planu održavanja trotoara za 2020. godinu. JKP “Prostor” Sombor, kao Upravljač puta, obavlja stručno tehnički nadzor nad izvršavanjem ovih radova.