Dnevne aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća

Tokom današnjeg prepodneva, radnici Odeljenja za mehanizaciju i održavanje JKP „Zelenilo“ Sombor, započeli su poslove postavljanja novog dečijeg igrališta u Dinarskoj ulici u Somboru (teritorija MZ Gornja Varoš). Naime, prvo su odrađeni poslovi na ugrađivanju betonske podloge, kako bi sprave za igru mogle da se postave. Važno je napomenuti da se novo igralište postavlja u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.
Takođe, radnice zadužene za „Održavanje cvetnih površina“, u parku Heroja, nastavile su sa sadnjom sezonske cvetne rasade, dok je zamena dotrajalih sijalica vršena u naseljenom mestu Stapar.
Nakon završene akcije komunalnog uređenja u naseljenom mestu Stapar, ekipa trimeraša JKP “Prostor” Sombor, danas su vršili veliko uređenje na teritoriji MZ Stapar. U Staparu se nalazi veći broj radnika koji obavljaju poslove košenja javnih zelenih površina. Prema spisku dostavljenom od strane nadležnih iz MZ Stapar kose se površine na lokacijama ispred starih i napuštenih kuća, površine oko sportskih terena, kao i sdadiona, površine u parkovima, površine na kojima su postavljena dečija igrališta, površine uz putni pojas, kao i površine uz glavne raskrsnice. U toku dana takođe je pokošena trava oko mesnih grobalja.