Dnevne aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća

Tokom prepodneva, ženski deo radnica Odeljenja za održavanje parkovskog i javnog zelenila JKP “Zelenilo” Sombor, radile su na poslovima čišćenja parkova na teritoriji Grada Sombora, dok je muški deo ekipe pomenutog sektora radio na košenju javnih zelenih površina u Bloku 82 u Somboru.        

Sektor “Izgradnja sa građevinskom operativom” JKP “Vodokanal”, danas je izvršio istovar crpne stanice na Gakovačkom putu, te je ovim omogućen nastavak radova na izgradnji kanalizacije otpadnih voda. Osim istovara crpne stanice, tokom prepodneva, radnici pomenutog sektora, započeli su radove na iskopu upojnih kanala u ulici Nikolaja Šimića.

Radovi na uređenju grobalja, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima, odvijaju se prema unapred definisanom planu i rasporedu. U toku prethodne nedelje radnici JKP “Prostor” Sombor, priveli su kraju radove na uređenju mesnog groblja u naseljenom mestu Kljajićevo, nakon čega su započeli radove na uređenju Nemačkog groblja. Pomenuti radovi podrazumevaju košenje i krčenje trave.