Dobra saradnja grada i ambasade Nemačke

Tradicionalno dobra saradnja Grada Sombora sa Ambasadom Nemačke i Humanitarnim udruženjem Nemaca„ Gerhard“, nastaviće se organizovanjem izložbe o Martinu Luteru, kojom će započeti obeležavanje 500-te godišnjice reformacije.

Tim povodom na prijemu kod gradonačelnice Dušanke Golubović bio je Jorg Stanošek Beker (Jörg Stnoßek Becker), ataše za kulturu u  Nemačkoj ambasadi.

Prijemu, organizovanom 21. marta 2017. godine,  su prisustvovali i član Gradskog veća za kulturu i informisanje Nemanja Sarač, Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnice za kulturu i informisanje, Milan Stojkov, glavni gradski arhitekta, Anton Bek, predsednik HUN „Gerhard“ i predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine, Mihael Plac, član Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine i Gabrijela Bogišić, HUN „Gerhard“.

***

Martin Luter je teolog koji je 31. oktobra 1517. godine svoje viđenje reformacije naveo u 95 teza i  okačio ih  u blizini crkve u Vitenbergu – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.