fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Dočekani uz so i pogaču: Srbi iz Kosovskog Pomoravlja nakon sedam dana pešačenja stigli u Veliku Planu

Srbi sa KiM

Posle sedam dana pešačenja, Srbi iz Kosovskog Pomoravlja koji su krenuli da na mitingu 26. maja u Beogradu podrže predsednika Aleksandra Vučića, stigli su sinoć u Veliku Planu.

Njih je, kako dolikuje uz pogaču i so i reči ohrabrenja, dočekao veliki broj meštana i aktivista Srpske napredne stranke predvođenih predsednikom opštine Velika Plana Igorom Matkovićem i predsednikom skupštine i narodnim poslanikom Dušanom Marićem.

Matković je Srbima iz Kosovskog Pomoravlja poručio da je njihov gest primer zahvalnosti i odanosti.

“Vašim gestom ste pokazali kako se voli Srbija. Čast mi je da vas pozdravim i što prolazite kroz našu opštinu. Vama ništa nije teško, imate veliko srce i učinili ste veliki napor da podržite našeg predsednika u borbi da očuva našu zemlju. Vi najbolje znate koliko je teško braniti Srbiju, stali ste na braniku otadžbine, a mi od vas možemo samo da učimo. Prateći vaš primer, pokušaćemo da iz opštine Velika Plana dođemo 26. maja i podržimo našeg predesdnika zajedno sa vama i da Srbija pobedi, jer za Srbiju i za Kosovo ima nade. Borimo se za bolju budućnost naše zemlje”, rekao je Matković.


On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za sve što radi za Srbiju i poželeo Srbima srećan put do Beograda.

Vođa grupe Srba iz Kosovskog Pomoravlja Dalibor Janković iz Gornjeg Kusca zahvalio je na dočeku i istakao da će biti istrajni u svom cilju da 26. maja stignu na miting “Srbija nade” u Beogradu.

“Punu podršku smo dobili od Danila Vučića koji nas je posetio u Ćupriji, a najveću podršku smo dobili od našeg Milana Radoičića koji je bio uz nas kada nam je to najviše trebalo, dao nam je volju da nastavimo. Znamo koji je naš cilj, ma na kakve god prepreke nailazili. Bićemo jaki do kraja, opstaćemo na Kosovu”, poručio je Janković.

Tagovi:
Pročitajte još: