Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Dodik: Petrič će jednom odgovarati za kršenje međunarodnih sporazuma

Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je nekadašnji visoki predstavnik u BiH Volfgang Petrič kršio međunarodne sporazume, što je krivično delo i da prestupnik poput njega ne bi trebalo da drži lekciju bilo kome.

Povodom Petričeve izjave da su svi za to da Zajednica srpskih opština na KiM bude udruženje koje nema ni izvršnu, ni zakonodavnu vlast i koja nije vrsta Republike Srpske sa kojom imaju „loše iskustvo“, Dodik je za Srnu rekao da Srpska ima užasno iskustvo sa Petričem, koji je kako onda tako i sada u funkciji poništavanja srpskih nacionalnih interesa.

„Žao mi je što njegova sećanja na Republiku Srpsku nisu traumatičnija od ovih koje opisuje, jer takav međunarodni nasilnik nije bolje ni zaslužio. Sugerisanje kom taboru bi trebalo da se povinuje Srbija i region Balkana je refleks kolonijalnog upravnika koji ovaj region i pristup njemu vidi kroz ono šta je radio u BiH kao visoki predstavnik“, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Petrič pionir ozbiljne devastacije Dejtonskog mirovnog sporazuma, kršenja Ustava BiH i ozbiljnog pravnog nasilja zbog koga će jednom odgovarati.

„Kršenje međunarodnih sporazuma je krivično delo i prestupnici poput Petriča ne bi trebalo da drže lekcije bilo kome. Što se tiče Zajednice srpskih opština to nije udruženje građana kako Petrič sugeriše. Prema Briselskom sporazumu, Zajednica srpskih opština po funkcionalnosti mora da odražava interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Dodik.

Tagovi:
Pročitajte još: