Sastojci:
- 200 grama malina
- 120 grama šećera u prahu
- sok od pola limuna
- 1,5 kesica želatina (oko 15 grama)
Priprema:
Usitnite maline štapnim mikserom ili u blenderu, a zatim ih pomešajte sa želatinom. Ostavite da smesa nabubri.
U šerpici kombinujte šećer u prahu i sok od limuna. Dobro promešajte i zagrevajte na vrlo blagoj vatri. Dodajte smesu s jagodama i želatinom. Pazite da mešavina ne proključa. Samo je potrebno da bude topla i da se želatin potpuno otopi. Sklonite šerpicu s ringle. Ostavite smesu da se ohladi, a potom je mutite nekoliko minuta mikserom dok se ne zgusne.
Obložite dublju tepsiju pek papirom i prelijte pripremljenu smesu u nju. Stavite tepsiju na hladno mesto ili u frižider da se masa stegne.
Nakon nekoliko sati, izvadite ratluk iz tepsije i secite ga na željene oblike i pospite prah šećerom.
Prijatno!