Dominacija vaterpolista Partizana na Junior Keel Kupu u Odžacima

Na turniru u bič vaterpolu za igrače do 17 godina, “Junior Keel Kup 2018″, koji je održan na bazenu u Odžacima učešće je uzelo šest ekipa, iz Beograda, Subotice, Sombora, Banja Luke i Požarevca.

U finalu su se sastale dve ekipe beogradskog Partizana koje su prethodno bile bolje od svih ostalih rivala i zasluženo su se našle u završnici.

Mladi igrači beogradskog kluba u poslednjoj utakmici na turniru prikazali su odličan vaterpolo, sa mnoštvom lepih poteza i atraktivnih golova i publici pružili istinsko sportsko uživanje. Rezultat u finalu bio je 7:6.

Susret za treće mesto odigrale su ekipe iz Subotice i Sombora, koje čine mladi vaterpolisti Spartak Prozivke i Poleta. U duelu dve vojvođanske škole vaterpola Subotičani su slavili ubedljivo 21:5 i na kraju zasluženo osvojili bronzu.

Peto mesto pripalo je Banjalučanima koji su bili bolji od Požarevca.

Konačan plasman ekipa: 1. Babina dvocevka (Partizan Beograd), 2. Delfinari (Partizan Beograd), 3. Conetovi plivači (Spartak Prozivka Subotica), 4. Polet (Sombor), 5. Borac (Banja Luka), 6. Požarevac. Odigrano je ukupno 11 utakmica.

Pored pehara i medalja, najbolje tri ekipe dobile su i sportsku opremu.

Turnir u Odžacima je bio izuzetno jak i okupio je neke od najvećih talenata domaćeg vaterpola. Za najboljeg igrača proglašen je Filip Aleksić iz pobedničke ekipe, dok je najbolji golman Subotičanin Filip Zeljković.

– Prezadovoljan sam kako je moja ekipa odigrala ovaj turnir. Pokazali smo pravi timski duh. Najviše od svega mi je drago što sam upoznao momke koji se bave sportom koji ja volim i žive širom Srbije. Ekipe su pokazale atraktivan vaterpolo i to je negde i cilj pored toga da se ostvari što bolji rezultat – kaže mladi Filip Aleksić koji je izdanak poznate Partizanove škole vaterpola.

“Keel Kup” je takmičenje koje se igra 4 na 4 na terenu dimenzija 15×10 metara.

– Mi ovom manifestacijom promovišemo bič vaterpolo, koji je čvrst i dinamičan, teren je skraćen i manji su golovi. Po prvi put nakon više godina organizacije seniorskog “Keel Kupa” došli smo u priliku da organizuje jedan vaterpolo turnir za mlađe kategorije, za momke do 17 godina koji imaju priliku da se oprobaju u tom kratkom vaterpolu. To su već formirani vaterpolisti iz naše poznate srpske škole vaterpola koji nastupaju za reprezentacije – kaže organizator “Keel Kupa” Nenad Tomić.

Domaćin turnira, Udruženje sport za sve “Plavi delfin” iz Odžaka na čelu sa Markom Ignjatovićem priredilo je jednu lepu sportsku manifestaciju za istinsku promociju vaterpolo sporta.

– Srbija je zemlja vaterpola i to je naš najtrofejniji sport, tako da su i Odžaci zaslužili da dobiju jedan ovakav turnir i da publika može iz prve ruke da se upozna sa bič vaterpolom. Moja želja je da Odžaci dobiju i vaterpolo klub, a turnir koji smo organizovali zajedno sa kompanijom “Keel” u cilju je promocije tog sporta kod mladih – izjavio je Marko Ignjatović.

Juniorski turnir u Odžacima svojevrsna je najava petog po redu “Keel Kupa” za seniore koji se ove godine igra u Beloj Crkvi od 17. do 19. avgusta.

Izvor: Radio Odžaci