Dozvoljena okupljanja u zatvorenom prostoru do 500 lica

Prema Naredbi Ministra zdravlja radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 od 10 juna zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji Republike Srbije na javnim mestima u zatvorenom prostoru – kada se istovremeno okuplja više od 500 lica.

Za vreme dozvoljenog okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru moraju biti primenjene sve preventivne mere koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno-tehničke i higijenske uslove.

Na javnim mestima na otvorenom prostoru na celoj teritoriji Republike Srbije dozvoljena su okupljanja, s tim da rastojanje između prisutnih lica iznosi najmanje jedan metar.

Na ulazu za publiku, prilikom sportskog događaja kojem je dozvoljeno prisustvo većeg broja mora biti istaknuto obaveštenje o maksimalnom broju lica koja mogu da prisustvuju događaju dok mera traje.

Zabrana okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru traje dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 na teritoriji Republike Srbije.

Naredbu o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru („Službeni glasnik RS“, broj 83 od 10. juan 2020.) možete pročitati i preuzeti ovde.