Dragana Rajblović – gost Sombora

Sombor će krajem meseca posetiti Dragana Rajblović, planinar i alpinista, jedina žena na svetu koja se popela na najviši vrh sveta.

Osnivač je sportskog kluba “Alti” za bavljenjem alpinizmom, planinarenjem i ostalim rekreativnim aktivnostima.

Kao moto,  kojim želi sažeto sve da poruči, na sajtu njenog kluba – posle uzvika “POKRENI SE!”– stoje citirane reči Johhana Wolfganga Goethea: “Mrsko mi je sve ono što me podučava, a istovremeno ne podstiče moju delatnost”.

Dragana je to u najboljem smislu i primenila u svom opredeljenom životu – osvojila je: Etnu (3.300m), najviši vrh Evrope Elbrus (5.640m) Kavkaz, Island Peak, (6.200m) Himalaji, VI-ti vrh na svetu Cho Oya (8.201m) Himalaji,  najviši vrh sveta Mt. Everest (8.850m) Himalaji, najviši vulkan na svetu Ojos Del Salado (6.893m) Andi, najviši vrh Afrike Kilimandžaro (5.895m), a Srbiju je prepešačila od severa do juga (700km) za 33 dana u okviru projekta “33 dana Srbija”.

I to nije bilo dosta, pa je Dragana napisala knjigu “MOJ EVEREST  – SAN I JAVA” kojom nam dovodi Himalaje u naše umove, da vidimo njen put od sna do jave.

Dragana Rajblović dolazi u Sombor 26. septembra, gde će u 12,40 sati održati tribinu u svečanoj sali Gimnazije “Veljko Petrović”, a u 18 časova će imati promociju svoje knjige u sali biblioteke “Karlo Bijelicki”.

Organizator tribune Milan Grgurov, visokogorac, ovim putem uputio je poziv svim zainteresovanima da dođu na najavljenu tribinu i promociju knjige.

Izvor: SSGS