Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Đurić sa Boreljom: Srbi na KiM trpe nepodnošljiv pritisak zbog jednostranih mera Prištine

Marko Đurić

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić sastao se u Austriji sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom, nakon sastanka ministara spoljnih poslova neformalne grupe „Prijatelji Zapadnog Balkana“ i partnera sa Zapadnog Balkana, saopštilo je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Tom prilikom, šef srpske diplomatije istakao je da je članstvo u Evropskoj uniji strateško opredeljenje i prioritet spoljne politike Srbije, ukazujući da naša zemlja deli evropske vrednosti i zalaže se za njih, kao i da želi da doprinese miru, stabilnosti i prosperitetu Evrope.

Osvrnuvši se na situaciju na Kosovu i Metohiji, ministar Đurić istakao je da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom pod pokroviteljstvom EU, ocenjujući da je u ovom trenutku potrebno, pre svega, osigurati bezbednost srpskog stanovništva i bez daljeg odlaganja sprovesti sve obaveze iz do sada postignutih dogovora.

Naglasivši da je situacija po pitanju Kosova i Metohije izuzetno teška, Đurić je ukazao da Srbi trpe nepodnošljiv pritisak kao posledicu kulminacije dugotrajnih i sistematskih jednostranih akcija prištinskih vlasti.

Govoreći o značaju regionalne saradnje, ministar je podvukao da Srbija posvećuje veliku pažnju njenom unapređenju i negovanju što kvalitetnijih dobrosusedskih odnosa, posebno ističući da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Tagovi:
Pročitajte još: