Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Đurić sa Siljanovskom Davkovom: Srbija i Severna Makedonije su dve prijateljske zemlje

Đurić

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić razgovarao je sa predsednicom Severne Makedonije Gordanom Siljanovskom Davkovom o produbljivanju saradnje dve zemlje u svim oblastima, a posebno u ekonomiji.

Kako je rekao ekonomija je jedan naših prioriteta i dodao da inicijativa “Otvoreni Balkan” pruža velike mogućnosti u tom cilju.

Đurić je na marginama Samita “Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi”, koji se održava u Skoplju preneo predsednici Siljanovskoj Davkovoj čestitke i pozdrave predsednika Vučića, ponovivši opredeljenje Srbije ka prisnijoj saradnji sa Severnom Makedonijom.

Podvukavši da su Srbija i Severna Makedonije dve prijateljske zemlje, Đurić je ocenio da temelji naših dobrosusedskih odnosa počivaju, ne samo na zajedničkoj istoriji, već i na tradicionalno bliskim vezama dva naroda.

Istakao je da posebno važnu sponu naše dve zemlje predstavljaju Srbi u Severnoj Makedoniji i Makedonci u Srbiji, kao i da su prijateljski odnosi naša dva naroda i dve države od suštinske važnosti i za stabilnost čitavog regiona.

Đurić je rekao da Srbija posvećuje veliku pažnju unapređenju regionalne saradnje i negovanju što boljih dobrosusedskih odnosa, što je, prema njegovim rečima, nerazdvojni deo evropskih integracija i, istovremeno, jedan od ključnih prioriteta naše spoljne politike.

“Za Republiku Srbiju je od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija ka što intenzivnijoj saradnji u svim oblastima”, zaključio je Đurić.

Tagovi:
Pročitajte još: