Dve POZITIVNE PROMENE će uslediti ODMAH nakon što PRESTANEŠ da JEDEŠ MESO, druga će te oduševiti!

Namirnice biljnog porekla daleko su bolje za varenje!

Meso je svakao deo dobro izbalansirane ishrane i potrebno je organizmu posebno u slučaju teškog fizičkog napora jer daje energiju i održava sitost na duži vremenski rok.  Međutim, ukoliko se vaša ishrana zasniva isključivo na crvenom mesu ili masnijim mesima, to može da predstavlja problem. 

Detoksikacija orgranizma

Ukoliko želite da smrštate smanjite broj kilograma, najbolje je da krenete od namirnica koje su zapravo najteže za creva, a to je upravo crveno meso i mesne prerađevine. Rasteretite organe za varenje namirnicama biljnog porekla, koje će detoksikovati organizam, hidrirati i podstaći probavu kako i izbacivanje toksina iz organizama, što opet podstiče mršavljenje. Organizam svakako treba da ima dovljno energije u toku dana, pa zatu u ishranu uvrstite lagana mesa, kao što je pileće belo ili neka morska riba. 

Zdravija creva

Mikrobiomi su kolektivni naziv svih mikroorganizama koji žive u našim telima. Ovi mikroorganizmi su ključ za dobro zdravlje. Oni pomažu u procesu varenja hrane, treniraju imuni sistem, proizvode kritične hranljive materije, drže tkivo creva zdravim i štite nas od dobijanja raka. Jedna studija je pokazala da mikroorganizmi takođe imaju ulogu kod dijabetesa, gojaznosti, inflamatorne bolesti creva, bolesti jetre i autoimunih bolesti. Biljna ishrana može da pomogne da imate zdravija creva. Vlakna koja se nalaze u biljkama će promovisati rast zdravih bakterija koje se nalaze u našem stomaku, očistiti će vaše krvne sudove i smanjuju rizik od dobijanja srčanog udara.

Koža izgleda bolje

Ukoliko pređete na namirnice biljnog porekla izgled kože se menja u veoma kratkom roku. Meso, teški sirevi i namirnice životinjskog porekla koje su masne mogu da izazovu upalne procese na koži u vidu bubuljica koje su vrlo često bolne, velike i neprijatne. Kada na neko vreme prestanete sa konzumacijom crvenog mesa i mesnih prerađevina i počnete da se hranite namirnicama biljnog porekla, tada će se i kvalitet kože popraviti, jer ćete dati organizmu mesta za oporavak od teške hrane. 

Foto: Profimedia 

Preuzeto: Srbija Danas