Dvoje takmičara iz Kule na Prvenstvu Srbije u kuglanju

Kuglaš Velimir Joković i kuglašica Nevenka Joković plasirali su se među 16 najboljih i tako obezbedili plasman na završni turnir koji će se održati sutra i u nedelju.

I u muškoj i u ženskoj konkurenciji, takmičenje se održava u disciplini 1h120 hitaca mešovito po sistemu utakmica na setove.  Rezultati postignuti u prva dva nastupa sabiraju se i čine plasman u kombinaciji, a četiri takmičara koji se plasiraju u polufinale i finale, imaju nastup u polufinalu i finalu koje se održava  u nedelju. Drugi i treći nastup za muškarce održava se u Beogradu, dok će žene nastupiti u Bačkoj Topoli. Za obe kategorije predviđena su završna bacanja u Banji Junaković.

Velimir Joković, koji nastupa za KK „Hajduk“ iz Kule, će se u prvom susretu sastati sa Milanom Jovetićem, predstavnikom KK „Kordun“ iz Kljajićeva, dok će se Nevenka Joković, kuglašica KK „Alimenta“ iz Novog Sada imati za rivalku Milicu Šović iz SPC „Vojvodina“, Novi Sad.

Takmičari iz naše opštine imaju odlične rezultate u karijeri, pa je tako Nevenka Joković u svojoj karijeri ostvarila titule prvakinje Vojvodine i Srbije, kao i plasman u četvrtfinale na svetskom prvenstvu u Austriji 2010. godine, dok je Velimir Joković prvak Crne Gore u kuglanju za 2015 godinu, kao i prvak Srbije u mešovitoj konkurenciji za 2011. godinu. Uzevši u obzir ove činjenice, šanse za još bolji plasman na predstojećem završnom turniru su sasvim realne – navodi se u dopisu.