Edukacija o bezbednosti u saobraćaju za starije osobe u nedelju u Kuli

U organizaciji Saveta za saobraćaj opštine Kula, u nedelju, 28. novembra, od 10 do 12 časova održaće se edukacija za starije sugrađane u Kuli, u velikom parku, na temu bezbednog učešća u saobraćaju. 

Savet za saobraćaj opštine Kula već godinama unazad vrši edukacije za različite ciljne grupe, analizirajući podatke o broju i vrsti saobraćajnih nezgoda na teritoriji opštine. 

Edukacija podrazumeva predavanje koje će održati stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja, a tokom kojeg će slušaocima biti predočena osnovna pravila kojih se moraju pridržavati, kako bi bili bezbedni kao učesnici u saobraćaju.

“Biće im takođe ukazano na činjenice koje se odnose na psihofizičko stanje osoba u tim godinama i predočeno na šta bi trebalo posebno obratiti pažnju kada učestvuju u saobraćaju kao pešaci, biciklisti, ili vozači motornih vozila. Svi prisutni na predavanjima dobiće i edukativni materijal, kao podsetnik na neka osnovna pravila kojih bi trebalo da se pridržavaju i prigodne poklone“, rekao je Dejan Aleksić, član Saveta za saobraćaj opštine Kula. 

Najranjiviji učesnici u saobraćaju, deca i naši stariji sugrađani, su obuhvaćeni edukacijom skoro svake godine.