Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike mleka
- 1 kašika ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike čokolade u prahu
- 3 kašike pečenih mlevenih lešnika
- 150 ml čokoladnog mleka za prelivanje kore
Za krem:
- 1 l mleka
- 100 gr šećera
- 3 pudinga od vanile
- 300 ml slatke pavlake
- 5 kašika svetlog eurokrema
- 5 kašika tamnog eurokrema (ili nutela)
Za dekoraciju:
- 200 ml pavlake za šlag
Priprema:
U jedan deo mleka stavite tri pudinga i 100 g šećera. i dobro promešajte. Sipajte ostatak mleka u šerpu i pustite da proključa. Onda sklonite sa šporeta i umešajte deo sa pudingom. I vratite na šporet da se puding skuva. Stavite foliju odozgo i ostavite da se ohladi.
Za pripremu kore najpre dodajte jednu kašiku praška za pecivo u tri kašike brašna i promešajte. U drugoj činiji umutite tri jaja sa tri kašike šećera dok ne postane penasto. Dodajte kašiku ulja i tri kašike mleka. Ponovo umutite. Dodajte brašno, tri kašike kakaoa, tri kašike mlevenih pečenih lešnika. Najbolje da sve promešate.
Pleh veličine 20 puta 35 nauljite i pobrašnjavite. Sipajte smesu za koru i pecite oko 25 minuta u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Na vruću koru sipajte 150 ml čokoladnog mleka. Ostavite da biskvit popije mleko i da se ohladi.
Skinite foliju sa krema i podelite ga na dva dela. U jedan deo stavite pet kašika nutele i umutite. U drugi deo stavite pet kašika belog krema, pa umutite.
U posudu sipajte slatku pavlaku i umutite. Polovinu dodajte u jedan deo, drugu u drugi deo krema. Potom na koru stavite najpre svetli deo, pa potom tamni deo fila.
Umutite 200 ml slatke pavlake i stavite odozgo. Kolač ukrasite po želji i ostavite u frižider da se hladi. Najbolje preko noći.
Prijatno!