Eurokrem kocke

Eurokrem kocke

Sastojci: 

Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike čokolade u prahu
  • 3 kašike pečenih mlevenih lešnika
  • 150 ml čokoladnog mleka za prelivanje kore

Za krem:

  • 1 l mleka
  • 100 gr šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 300 ml slatke pavlake
  • 5 kašika svetlog eurokrema
  • 5 kašika tamnog eurokrema (ili nutela)

Za dekoraciju:

  • 200 ml pavlake za šlag

Priprema:

U jedan deo mleka stavite tri pudinga i 100 g šećera. i dobro promešajte. Sipajte ostatak mleka u šerpu i pustite da proključa. Onda sklonite sa šporeta i umešajte deo sa pudingom. I vratite na šporet da se puding skuva. Stavite foliju odozgo i ostavite da se ohladi.

Za pripremu kore najpre dodajte jednu kašiku praška za pecivo u tri kašike brašna i promešajte. U drugoj činiji umutite tri jaja sa tri kašike šećera dok ne postane penasto. Dodajte kašiku ulja i tri kašike mleka. Ponovo umutite. Dodajte brašno, tri kašike kakaoa, tri kašike mlevenih pečenih lešnika. Najbolje da sve promešate.

Pleh veličine 20 puta 35 nauljite i pobrašnjavite. Sipajte smesu za koru i pecite oko 25 minuta u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Na vruću koru sipajte 150 ml čokoladnog mleka. Ostavite da biskvit popije mleko i da se ohladi.

Skinite foliju sa krema i podelite ga na dva dela. U jedan deo stavite pet kašika nutele i umutite. U drugi deo stavite pet kašika belog krema, pa umutite.

U posudu sipajte slatku pavlaku i umutite. Polovinu dodajte u jedan deo, drugu u drugi deo krema. Potom na koru stavite najpre svetli deo, pa potom tamni deo fila.

Umutite 200 ml slatke pavlake i stavite odozgo. Kolač ukrasite po želji i ostavite u frižider da se hladi. Najbolje preko noći.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: