Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Evo kako da se najlakše rešite celulita na rukama

Ruke

Iako je najčešći na butinama, bokovima i stomaku, celulit se može pojaviti i na rukama, a posebno tokom toplijih meseci u godini razmišljamo kako da ga se rešimo i smanjimo njegovu vidljivost.

Celulit se formira kada naslage masti prodru u vezivno tkivo ispod kože, što dovodi do karakterističnog kvrgavog i kvrgavog izgleda kože.

Iako je estetski problem, celulit nije zdravstveno stanje i ne predstavlja pretnju po zdravlje, a treba da budemo svesni da većina žena ima celulit i nikako ne smemo dozvoliti da nam to utiče na samopouzdanje.

Da bismo proverili da li postoji način da se rešite celulita na rukama, razgovarali smo stručnjacima i evo šra su rekli:

Važno je razumeti da je celulit specifičan tip masnog tkiva koji se ne može ciljati i eliminisati samo iz određenih delova tela vežbanjem.

Naša tela gube salo na način koji nam diktira genetika, što znači da ne možemo da odlučimo sa kog dela tela će salo pre nestati.

Doslednost u primeni ovih saveta doneće vidljive rezultate tokom vremena. Međutim, postoji nekoliko koraka koji mogu pomoći u smanjenju ukupnog masnog tkiva i na taj način smanjiti vidljivost celulita na rukama.

Zdrava ishrana

Fokusirajte se na uravnoteženu ishranu bogatu voćem, povrćem, celim žitaricama, nemasnim proteinima i zdravim mastima. Izbegavajte prerađenu hranu, šećere i zasićene masti. Proverite koju hranu treba da jedemo svaki dan.

Redovna fizička aktivnost

Kombinacija kardiovaskularnih vežbi i treninga snage je najefikasnija za sagorevanje masti. Trening snage može pomoći u toniranju mišića ispod kože, što može smanjiti pojavu celulita. Vežbe kao što su sklekovi, ekstenzije za triceps i veslanje mogu ojačati ruke. Proverite koje vežbe za ruke možete da radite kod kuće.

Hidratacija

Pijte dovoljno vode svaki dan. Hidratacija pomaže u uklanjanju toksina iz tela i održavanju elastičnosti kože. Proverite koliko vode treba da pijete dnevno da biste podstakli gubitak težine.

Masaže i kreme

Redovna masaža može poboljšati cirkulaciju i pomoći u razgradnji masnih naslaga. Neke anticelulit kreme sadrže kofein ili retinol, koji mogu privremeno zategnuti kožu i smanjiti pojavu celulita. Proverite koji proizvodi pomažu kod pomorandžine kore.

Održavanje zdravog načina života

Izbegavajte pušenje i prekomernu konzumaciju alkohola, jer ove navike mogu negativno uticati na zdravlje kože i pogoršati celulit. Iako ne postoji brzo rešenje za uklanjanje celulita na rukama, zdrav način života koji uključuje uravnoteženu ishranu, redovno vežbanje i adekvatnu hidrataciju može značajno smanjiti njegovu vidljivost.

Zapamtite, važnije je fokusirati se na opšte zdravlje i blagostanje nego na savršenu kožu. Doslednost u primeni ovih saveta doneće vidljive rezultate tokom vremena.

Tagovi:
Pročitajte još: