Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Evo kako da vam račun za struju ne bude ogroman zbog upaljene klime

Klima

Zbog visokih temperatura neophodno je koristiti klimu, ali se istovremeno postavlja pitanje koliki će biti račun za struju ako klima radi neprekidno.

Stručnjaci ističu da je efikasnije pustiti klima uređaj da radi punom snagom i kraće, nego da radi u kraćim intervalima pri manjoj brzini ili da bude uključen tokom celog dana na istoj temperaturi.

Osim što će vam uštedeti novac, rad klima uređaja punom snagom će smanjiti i vlažnost u prostoriji, što je posebno važno u vlažnim uslovima.

Podešavanje termostata na klima uređaju na višu temperaturu može značajno doprineti uštedi energije.

Preporučljivo je ostaviti klima uređaj da radi na 26 stepeni kako bi se postigla maksimalna ušteda energije. Ovo je posebno korisno sa stanovišta očuvanja životne sredine i smanjenja uticaja klimatskih promena.

Prilikom održavanja idealnih uslova u prostoriji važno je da se klima-uređaj redovno servisira kako bi se održala njegova efikasnost.

Takođe se preporučuje redovno čišćenje filtera kako bi se osiguralo da klima uređaj ne troši više energije nego što je potrebno.

Takođe, dobro izolovane prostorije doprinose efikasnijem korišćenju klime, što može dodatno doprineti uštedi energije.

Upotreba klima uređaja je neophodna u većini klimatskih uslova, ali uz određene prakse mogu se postići značajne uštede energije.

Redovno održavanje klima uređaja, efikasno podešavanje termostata i korišćenje klima uređaja punom snagom samo su neki od koraka ka efikasnijem korišćenju ovog sistema za hlađenje prostora.

Tagovi:
Pročitajte još: