Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Evo šta za srpske državljanje znače nove bezbednosne mere Slovenije!

Granični prelaz Slovenija

Granica između Slovenije i Hrvatske moći će da se pređe samo tamo gde za to postoje označeni granični prelazi, izjavio je direktor slovenačke Uprave policije Marko Gašperlin.

Govoreći o tome kako će funkcionisati granični prelazi između Slovenije i Hrvatske, rekao je da će građani EU moći normalno da pređu sve granične prelaze, dok će državljani trećih zemalja moći da pređu samo na 14 prelaza – 12 sa Hrvatskom i dva sa Mađarskom – i osam železničkih prelaza na kojima će biti selektivne policijske kontrole.

Među tim prelazima navode se Dolga vas, Pince, Obrežje, Metlika, Gruškovje, Dragonja, te železnički Hodoš, Lendava i Dobova.
– Ako se neko nađe na pogrešnom graničnom prelazu, mi ćemo ga preusmeriti. U suprotnom, policija ima mogućnost da izrekne upozorenje ili sankcije prema Zakonu o prelasku državne granice – pojasnio je Gašperlin.

Kako bi olakšali život ljudima s obe strane granice, opet će se aktivirati dozvole za slobodan prelaz koje su nekad imali državljani obe zemlje koji žive uz granicu.

Podsetimo, Slovenačka Vlada odlučila je danas da od subote uvodi kontrolu na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom zbog straha od terorizma uzrokovanim sukobima između Hamasa i Izraela u Pojasu Gaze.

Tagovi:
Pročitajte još: