Facebook uveo nove “brižne” emotikone za doba korone

“Shvatamo da je ovo vreme prilično nesigurno i zbog toga želimo da ljudima damo mogućnost da iskažu svoju podršku i da pokažu svojim prijateljima i rodbini da su u mislima sa njima”.

Pandemija korona virusa naterala je stotine miliona ljudi da većinu svog vremena provode u četiri zida, pa se i komunikacija sa  najdražima koji ne stanuju pod istim krovom uglavnom prebacila na internet.

Imajući to u vidu, Facebook je uveo nove emotikone kako bi pomogao ljudima da onima sa kojima komuniciraju putem te društvene mreže lakše pokažu koliko im je do njih stalo.

Facebook desktop sajt i mobilna aplikacija su, osim već poznatih, dobili još jednog smajlija koji grli srce. Korisnicima Facebook Messenger-a na raspolaganju je još jedno ljubičasto srce koje kuca.

– Shvatamo da je ovo vreme prilično nesigurno i zbog toga želimo da ljudima damo mogućnost da iskažu svoju podršku i da pokažu svojim prijateljima i rodbini da su u mislima sa njima, poručuju iz Facebooka.

Par novih emotikona možda neće spasiti svet od koronavirusa, ali imajući u vidu da Facebook ima 2,5 milijarde aktivnih korisnika, bar neki od njih će se osećati makar malo bolje kada neko od njih primi ili od nekoga dobiju takav znak.

(Telegraf.rs)