“FEJSBUK” PROMENIO POLITIKU: Kreće u oštru borbu, usmeravaće korisnike o VAŽNOJ TEMI na više jezika!

Društvena mreža potvrdilla da “počinje da traži dodatne načine kako bi povezala ljude s merodavnim informacijama o vakcinama”

SZO je objavila juče da pozdravlja odluku Fejsbuka da usmerava korisnike svojih platformi koji traže informacije o vakcinaciji prema naučno proverenim činjenicama, a ne dezinformacijama. Tako će vitalne zdravstvene poruke doći do ljudi kojima su potrebne.

– Velike digitalne kompanije imaju odgovornost prema svojim korisnicima. Moraju da osiguraju da oni mogu pristupiti činjenicama o vakcinama i zdravlju. Dezinformacije o vakcinama velika su opasnost za globalno zdravlje, čime se mogu preokrenuti decenije napretka u borbi protiv zaraznih bolesti – navedeno je u saopštenju SZO.

Smrtonosne zarazne bolesti poput malih boginja, difterije, hepatitisa, kolere i žute groznice mogu se sprečiti vakcinacijom, kaže SZO.

Fejsbuk je u izjavi potvrdio da “počinje da traži dodatne načine kako bi povezao ljude s merodavnim informacijama o vakcinama”.

Kompanija je dodala je da će odbaciti bilo kakve reklame koje uključuju dezinformacije o vakcinama.

SZO procenjuje da vakcinacija spasava najmanje 2 miliona života svake godine u svetu, ali dezinformacije su se poslednjih godina proširile po društvenim mrežama u mnogim zemljama – uključujući i tokom velike kampanje za sprečavanje dečje paralize u Pakistanu i imunizacije protiv žute groznice u Južnoj Americi.

Foto: Profimedia

Preuzeto: Srbija Danas