Festival stripa i fantastike u Somboru


Šesti somborski internacionalni festival stripa i fantastike biće održan u periodu između 14. i 16. maja. Neposredno pred Festival, biće otvorena izložba originalnih tabli i printova Zorana Jankovića, koja je zakazana za 7. maj u sali Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”. Festival stripa i fantastike počeće otvaranjem izložbe Miodraga Mikice Ivanovića, u Gradskom muzeju, 14. maja u 18 časova.

Za vreme trajanja Festivala predviđeno je održavanje radionice crtanja stripova za decu i mlade, te Sajam stripova. Na sajmu će učestvovati gotovo svi domaći strip izdavači i autori, koji će predstaviti svoja najnovija izdanja. Kulturni centar Kikinda predstaviće rad na popularisanju stripa kao „devete” umetnosti. 

Gosti Festivala su: Branislav Bane Kerc, Željko Pahek, Miodrag Mikica Ivanović, Geza Šetet, Dušan Vukojev Duda, Miša Radič Mijatović, Spasoje Kulauzov, Zoran Janković i direktorka Kulturnog centra Kikinda Tanja Nožica.

Organizatori Somborskog internacionalnog festivala stripa i fantastike su Klub ljubitelja stripova Sombor i udruženje „Centar PEB” Sombor. Festival je podržala i lokalna samouprava kao manifestaciju od posebnog značaja za grad.