Finale po ukusu gledalaca

Seniorskim finalom, kakvo bi svaki organizator poželeo, okončan je, nakon bogatog programa koji je trajao 13 večeri, apatinski zimski turnir u malom fudbalu “Apatin 2019/20”. Titulu prvaka ponela je somborska ekipa Coffe Time, koja je u finalu savladala prvog favorita NTM Čikerija sa 3:1 i pored titule najboljeg uvećala svoj konto sa 200.000 dinara, kolika je bila nagrada za prvaka.

Finale je bilo uzbudljivo, u pojedinim trenucima čak i puno varnica, ali sve u granicama korektnosti, jer su akteri bili veliki sportisti kojima na kraju nije bilo teško da jedan drugome pruže prijateljski ruku i čestitaju na uspesima. U pobedničkom sastavu bilo je nekoliko pojedinaca koji su bili na visini zadatka, a i ovoga puta briljirao je golman Dejan Jeličić, koji je bio nesavladiv i branio je ono što su mnogi već videli u golu. On je zasluženo poneo epitet najboljeg golmana turnira, a njegovo proglašenje je propraćeno dugim i zasluženim aplauzom objektivnih gledalaca. Kod seniora, najbolji strelac je Srđan Vukovič (NTM Čikerija), a najbolji igrač Dejan Lučić, takođe iz pobedničkog sastava. Treće mesto u seniorskoj konkurenciji osvojila je ekipa Max bet koja je savladala River Plate sa 5:4.

U ostalim finalima postignuti su sledeći rezultati: mlađi pioniri Mladost 2 – Mladost 1 0:4, pioniri Otpisani – Džimikomerc 0:1, najbolji strelac Branislav Petrović (Pariz), golman MIloš Stupar (Otpisani), igrač Jovan Tadić (Džimikomerc), kadeti Cold bear – Česma invest 0:2, najbolji strelac Aleksa Grabež, golman Aleksa Majstorović, a igrač Nemanja Vidaković svi iz pobedničkog tima, veterani: POKS – Picerija Zamek 2:5, prvi strelac turnira je Damir Bogunović (Picerija Zamak), golman Branislav Vujinović (POKS) a igrač Miroslav Paunović (Picerija Zamak).

Jovan Banjac