fbpx
10°C
Clear sky

Formiran Mobilni tim za inkluziju Roma u opštini Apatin

Rešenjem opštinskog Veća opštine Apatin obrazovan je Mobilni tim za inkluziju Roma u opštini Apatin, sa ciljem unapređenja socijalne inkluzije Roma i Romkinja i jačanja nacionalnih mehanizama socijalne inkluzije romske nacionalne manjine.

Mobilni tim ima zadatak da učestvuje u izradi strateških dokumenata i planova i da pokreće, prati i sprovodi inicijative koje su od značaja za unapređenje položaja Romske zajednice. Danas je održan prvi sastanak članova Mobilnog tima koji je imao za cilj organizovanja i konstituisanje samog tela i donošenje plana rada za naredni period. Članovi Mobilnog tima su: Koordinator Mobilnog tima i predstavnik Centra za socijalni rad Nikolina Sučević, Danijela Ignac koordinator za romska pitanja, Suzana Klecin predstavnik Doma zadravlja iz Apatina, Aleksandra Šćekić savetnik za zapošljavanje iz NSZ Apatin i Sanja Šijan, predstavnik obrazovnih institucija

U narednom periodu se očekuje donošenje pravilnika o radu, razmena podataka i pribavljanje podataka neophodnih za izradu predviđenih akata.

Tagovi:
Pročitajte još: