(FOTO) Bespovratna sredstva za izgradnju sušare u Sivcu

Predsednik privremenog organa opštine Kula i Zemljoradničke zadruge Sivac danas su u Beogradu, u Palati Srbija, potpisali ugovor o korišćenju bespovratnih novčanih sredstava. Ministarstvo za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća dodelilo je Zemljoradničkoj zadruzi Sivac bespovratna novčana sredstva u visini od 15 miliona dinara za izgradnju sušare na osnovu raspisanog Konkursa u okviru sprovođenja Programa za ravnomerni regionalni razvoj.
Zemljoradnička zadruga Sivac je aplicirala na ovom Konkursu za sredstva za izgradnju sušare ista su joj dodeljena, a direktor Boško Ostojić je nakon potpisivanja izrazio veliku zahvalnost Ministarstvu bez portfelja zaduženom za regionalni razvoj i lokalnoj samoupravi.
– Želim da izrazim veliku zahvalnost Ministarstvu što je prepoznalo naše potrebe, usvojilo projekat i odobrilo sredstva u visini od oko 15 miliona dinara za izgradnju sušare. Ovaj projekat ne bi uspeli da realizujemo bez pune podrške opštine Kula na čemu im se najiskrenije zahvaljujemo. Izgradnja sušare je od velikog značaja za našu zadrugu, kako za povećanje prihoda kroz koriščenje iste, tako i za mogućnost zapošljavanja novih radnika.