(FOTO) Fantastičan koncert dr Neleta Karajlića obeležio drugi dan Apatinskih ribarskih večeri

Drugi dan 56. Apatinskih večeri fantastičnim koncertom dr Neleta Karajlića, nadmašio je očekivanja organizatora. Jedan od najpopularnijih rock and roll muzičara, kompozitor, glumac i režiser nekadašnjih TV emisija u Jugoslaviji, oduševio je nekoliko hiljada posetilaca na Trgu Nikole Tesle. Hitovi poput pesama Zenica Bluz, Hadžija ili bos, Ibro dirka, Nedelja kada je otišao Hase i još mnogi drugi, klasici su domaće rock and roll scene, a što je sinoć još jednom potvrđeno u Apatinu.

Drugo veče 56. po redu tradicionalne manifestacije obečežila je i trka čamaca Apatinaca koja je održana na čardi „Pčela“ (Kupusinska čarda). U konkurenciji čamaca dvojaca, među 10 parova, pobedu je odneo dvojac Njari – Belić, a među 5 čamaca samaca najbrži je bio Branko Bokan.

Na Trgu Nikole Tesle u večernjim satima predstavili su se GKUD „Dunav“ iz Apatina i KUD „Ivo Lola Ribar“ iz Sonte.

Među 40 takmičara za „Zlatni kotlić“, gde su učešće uzeli kuvari iz cele Vojvodine i Hrvatske, trojica najboljih osvojila su simbolične nagrade u vidu pehara i diplome, a od ove godine, što je novina, pet najbolje plasiranih van teritorije grada, večeras će se naći u velikom finalu u kom su do sad učestvovali samo najbolji kuvari sa teritorije opštine Apatin.

U zabavnom delu programa, kao predgrupa dr Neletu Karajliću i njegovom sjajnom bendu pod nazivom ,,Osiromašeni uranijum’’, nastupila je i apatinska grupa ,,Prljavi Romeo’’.

Na kanalu kod Bele Loze sinoć je, u organizaciji MK Panter iz Apatina, počeo Motosusret 2019, na kom su nastupile muzičke grupe „Rock Fest band“ iz Apatina i „Godfathers“ iz Crvenke. I večeras sve bajkere i ljubitelje rock and roll-a očekuje dobra zabava na istom mestu, a za istu će biti zaduženi bendovi ,,Faust“ iz Subotice, „Krvava Meri“ iz Apatina, „Trilogy“ iz Sombora i „Duo Trio Quattro“ iz Kragujevca.

Na Trgu Nikole Tesle u Apatinu trećeg dana 56. Apatinskih ribarskih večeri, zvezda večeri će biti popularni izvođač narodne muzike, Jovan Perišić. Osim Perišićevog koncerta, učešće u programu će uzeti Plesni klub ,,Ronda’’ i Bajadera bend, a saznaće se i imena najboljih u kuvanju ribljeg paprikaša za 2019. godinu, kao i najpecaroša godine.