(FOTO) Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović primila direktora Atletskog Saveza Srbije Slobodana Brankovića

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović primila direktora atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića koji je u pratnji predsednika Atletsko rekreativnog kluba „Somaraton“ iz Sombora Damira Markovića, člana kluba Aleksandra Markovića i predsednika AK „Apatin“ Gorana Čegara posetio Sombor. Sastanku je prisustvovala i Antonija Nađ Kosanović  gradska većnica za sport i omladinu.

Razlog posete Somboru  je njegova želja da porazgovara i da se zahvali gradonačelnici i gradu Somboru na tome što će se iduće godine u Somboru organizovati i prvenstvo Srbije, državno prvenstvo u polumaratonu u okviru jubilarnog Somborskog 40 polumaratona. To je jedna lepa promocija Sombora ali i atletskog saveza Srbije,

 „Drugi razlog je mogućnost izgradnje atletske staze ili bar trenažne staze u Somboru kako bi se održavala takmičenja ali pre svega gde bi deca mogla da treniraju atletiku, jer smatramo da Sombor to zaslužuje pre svega što Sombor ima dugu tradiciju bavljenja atletikom, ako se ne varam to je 145 godina“ rekao je Slobodan Branković direktor Atletskog saveza Srbije i dodao da je to najjeftinije ulaganje a nema troškova održavanja.

Gradonačelnica Sombora se zahvalila direktoru Atletskog saveza Srbije na dolasku i iznela sve pohvale za Atletsko rekreativni klub „Somaraton“ i saradnju sa njima koja je rezultirala polumaratonom koji je zaista reprezentativan i koji nas je učinio vidljivijim na atletskoj mapi ali i uopšte. Posle epiteta grada zelenila, Sombor je u svetu prepoznatljiv i po polumaratonu.

 „U svakom slučaju uvek ima mesta za proširenja saradnje, pre svega u afirmaciji tog rekreativnog bavljenja sportom, a nikada nije dovoljno ulaganja u infrastrukturu, posebno kada je u pitanju atletika. S obzirom da nam nudite pomoć u vidu već spremnog projekta, to u svakom slučaju može da ubrza proceduru.“ istakla je Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Aleksandar Marković član ARK „Somaraton“ je izrazio zahvalnost  gradu i gradonačelnici koji im pružaju apsolutnu podršku bez koje ne bi ni uspeli da organizuju buduće državno takmičenje.

 „S obzirom da grad radi dosta dobrih stvari mi smo se i sami odlučili kao sportisti da se uključimo u neke od njih, tako smo nedavno prilikom glasanja za predloge u okviru participativnog budžetiranja, angažovali sve trkače od Londona do Sombora i naravno da je najbolji predlog prošao. Sombor će dobiti prelepu stazu pored našeg Velikog Bačkog kanala koja nema veze sa atletskim takmičenjima ali se zato u velikoj meri koristi kao staza za rekreativce.“ rekao je Aleksandar Marković na prijemu kod Gradonačelnice.

U ime Atletskog saveza Srbije direktor Slobodan Brankov je gradonačelnici Sombora uručio knjigu „Atletski dragulji Srbije“ koja je iz štampe izašla povodom 70 godina postojanja, a u kojoj se nalaze svi osvajači medalja sa  olimpijskih i svetskih takmičenja.

Izvor: sombor.rs