fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(FOTO) „Limenka teatar fest“ oduševio najmlađu somborsku publiku

„Limenka fest“ oduševio najmlađu publiku 11

Grad Sombor bio je domaćin drugog po redu „Limenka teatar festa“, koji je, tokom pet dana trajanja programa, spojio predstave za decu i ekologiju, odnosno, reciklažu i druženje.

„Festival smo otvorili karnevalskom povorkom, a nakon toga bili u prilici da pogledamo predstave iz šest zemalja: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Bugarske pa čak i iz dalekog Perua. Odlične predstave, raznovrstan Limenkica bazar, Limenkica – razglednice sa ekološkim porukama i pozdravima iz Sombora, koje će stići u različite krajeve sveta, kao i naš Limeni čovek, bili su samo deo ovog događaja“, kažu organizatori.

Limenke su pristizale u ogromnim količinama, za svaku predstavu tražila se karta više, dok su u glasanju limenkama, deca pokazala da više vole „Patrolne šape” u poređenju sa #Pepa prasetom”.

Kada je reč o brojkama, „Limenka teatar fest“ skupio je čak 38.250 limenki za reciklažu. Na festivalu je iskorišćeno 7.650 alukoin-a i podeljeno blizu 1.260 knjiga i 4.000 edukativnih predmeta i razglednica na „Limenkica bazaru“.

„Ovogodišnji “Limenka teatar fest” održan je uz podršku naših prijatelja i sponzora, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo, i to: Narodnom pozorištu Sombor, jer su bili divni domaćini festivala, našim dugogodišnjim partnerima u organizaciji – kompanijama „Ball Packaging“ i „Recan“ fondaciji zajedno sa projektom „Svaka limenka se računa“. Zatim kompanijama: NIS, Klett, Data status, Škola PLUS, Vrhovski dizajn studio, kao i Gradu Somboru, Udruženju somborskih učitelja, Javnom komunalnom preduzeću „Prostor”, Turističkoj organizaciji Grada Sombora, Udruženju građana „Eko – art”, kao i Policijskoj upravi Sombor. Veliko hvala i našim divnim volonterima na nemerljivom doprinosu“, zaključili su organizatori.

Tagovi:
Pročitajte još: