(FOTO) Poruka sa novogodišnjeg koktela: Sombor je otvoren

U svečanoj sali zgrade Županije održan je novogodišnji koktel čiji su domaćini bili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i predsednik Skupštine Grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić. Koktelu su prisustvovale mnogobrojne zvanice, privrednici, preduzetnici, predstavnici institucija i medijskih kuća i dopisnika medija koji izveštavaju sa teritorije grada Sombora.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnica Dušanka Golubović je istakla da je 2018. godina bila godina jubileja i obeležavanja bogate kulturno istorijske tradicije Sombora, a najveći jubilej svakako je bila 100 godišnjica prisajedinjenja Vojvodine matici Srbiji.

„Ovu godinu obeležilo je i niz kulturnih događaja, među kojima bih izdvojila Filmski festival. Grad Sombor je u okviru svojih nadležnosti investirao u obrazovnu infrastrukturu, a krenuli smo i sa sufinansiranjem upisa dece u privatne vrtiće. Unapređenje oblasti obrazovanja ostaje jedan od prioriteta, a u prilog tome je i činjenica da smo osnovali Centar za usavršavanje prosvetnih radnika čije sedište će biti u Somborskoj Preparandiji“, kazala je gradonačelnica Golubović. Gradonačelnica je najavila nastavak ulaganja u zdravstvo i socijalnu zaštitu. Od ulaganja u sportsku infrastrukturu gradonačelnica je istakla završetak Istočne tribine na Gradskom stadionu u Somboru. Ona je ovom prilikom ukazala na dobru prekograničnu saradnju Sombora sa gradovima u Mađarskoj i Hrvatskoj sa kojima se realizuje niz projekata.

U okviru podsticaja populacionoj politici, grad Sombor je uz pomoć Ministarstva za demografiju i populacionu politiku omogućio kupovinu seoskih kuća mladim bračnim parovima. Što se tiče privrede, po rečima gradonačelnice, ovu godinu su obeležile privatne investicije, a grad Sombor je investirao u komunalnu infrastrukturu i to, pre svega, u industrijsku zonu i vodosnabdevanje.

Na kraju svog obraćanja gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je čestitajući prisutnima novogodišnje praznike, istakla da će u 2019. godini Sombor, kao i uvek, biti otvoren za sve: Za dobre ljude, prave ideje i nove investicije.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću