Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(FOTO) Premijerka Ana Brnabić na otvaranju novog pogona fabrike “EuroIn” u Kuli

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, danas je posetila Kulu i tom prilikom obišla novootvoreni pogon italijanske fabrike “EuroIn” koja se bavi proizvodnjom gornjih delova obuće.

Fabrika “EuroIn” već duži niz godina posluje u Srbiji i to sa tri proizvodna pogona u Ugrinovcima, Feketiću i Kosjeriću, a novootvoreni pogon u Kuli trenutno zapošljava  70 ljudi. Do kraja prve faze, u planu je da se zaposli oko 200 radnika, a planira se i izgradnja drugog i trećeg pogona, kada će fabrika zapošljavati 600 ljudi. Kako je istakla predsednica Vlade, otvaraju se nova radna mesta i polako ali sigurno se Kula podiže na noge i vraća svoj stari sjaj.

”Radna mesta su najvažniji zadatak i to je preduslov za bolji život građana, ali je veoma važno da dođe i do svojevrsnog takmičenja između investitora i tako dobijemo veći izbor radnih mesta”, istakla je premijerka.

Prema rečima predsednika Privremenog organa opštine Kula, Velibora Milojičića, dugoročni cilj jeste da se omogući mladim ljudima da  ostanu u Kuli, te da imaju stalan posao i dobra primanja, jer na taj način, neće imati potrebu da idu u veće gradove ili u inostranstvo.

Takođe, izgradnja obilaznice od Vrbasa do Mađarske granice, jedan je od prioriteta ove vlasti i upravo bi ta obilaznica umnogome olakšala život gradjanima kulske opštine, jer bi tada i Novi Sad bio bukvalno na 30 minuta od Kule. Kako je istakla Ana Brnabić, Vlada Republike Srbije će nastaviti da pomaže uspešne opštine, a Kula jeste jedna od njih, te Kuljani mogu u bliskoj budućnosti da očekuju i nove investicije i nova radna mesta, ali i poboljšanje infrastrukture i komunalnih usluga. Nakon obilaska fabrike “EuroIn”, premijerka se uputila na sastanak u zgradu opštine Kula, ispred koje su je sačekali brojni građani poželevši joj dobrodošlicu.

Na samom sastanku bilo je reči o tekućim problemima u poslovanju i radu opštinskih organa, kao i o unapređenju komunalnih usluga i infrastrukturi u opštini Kula.

 

Tagovi:
Pročitajte još: