(FOTO) “Prostor“ učestvovao na konferenciji “Adriatic cemetery days“

Protekle nedelje u Zadru, R. Hrvatska, održan je “Adriatic cemetery days“, u organizaciji CRM – Centar za razvoj i marketing i časopisa Komunal, pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Grada Zadra, Zadarske Županije i TZ Grada Zadra.

“Adriatic cemetery days“ je treća specijalizovana konferencija o održavanju grobalja i pogrebnim uslugama, koja je okupila predstavnike nadležnih institucija, komunalnih preduzeća, pružaoca pogrebnih usluga, jedinice lokalne samouprave, dobavljače opreme, akademske stručnjake i sve ostale uključene u očuvanju kulturne baštine i promociju ove delatnosti. Na konferenciji se govorilo o tome kako digitalnim tehnologijama poboljšati upravljanje grobljima i sprovođenje promotivnih aktivnosti, o Asocijaciji znamenitih grobalja, kao i približavanje istorije na poseban način, kroz turističko-promotivne aktivnosti na grobljima.

Na temu „Kako obnoviti i bolje vrednovati groblja u jugoistočnoj Evropi“, učešće je uzeo Slobodan Stevančev, izvršni direktor JKP „PROSTOR“ Sombor-a, prezentovanjem o projektima prekogranične saradnje za unapređenje infrastrukture i lakši protok informacija.

JKP “Prostor” Sombor je prepoznalo značaj učešća na gore pomenutoj konfereciji, kako bi se kroz panel rasprave, razmenu iskustava, upoznavanja sa specifičnostima na terenu, poboljšao kvalitet usluga koje pruža.

Izvor: JKP Prostor Sombor