(FOTO) Vrtić “Sunčica” u Bačkom Monoštoru bogatiji za još dva murala

Prethodnih dana, UG “Bodrog” iz Bačkog Monoštora, u nizu različitih aktivnosti, organizovalo je i oslikavanje murala u prostorijama mesnog vrtića “Sunčica”. Mladi umetnici, predvođeni Stojkov Nenadom, svojim ilustracijama ne samo da su oplemenili prostor za decu, već su se potrudili i da njihovi radovi imaju i edukativni karakter.

U skladu sa tim, u radnoj sobi, oslikan je mural na temu “Insekti u našoj sredini”, koji će nesumnjivo koristiti obrazovnom elementu, dok je predsoblje ulepšano “Zimskom razglednicom”.
 -Neizmerno mi je drago što smo nastavili saradnju sa udruženjem “Bodrog” iz Bačkog Monoštora, gde smo nastavili oslikavanje zidova u vrtiću “Sunčica”. Urađena su dva kompleksna murala sa visokokvalitetnim akrilnim Signit bojama. Zahvalio bih se dr Daliboru Forgiću, kao inicijatoru ove aktivnosti, kao i svima iz Udruženja, osoblju PU “Vera Gucunja”, kao i građanima Bačkog Monoštora koji su obilazili radove, davali podršku, te u tim prilikama donosili razne đakonije u vidu hrane i pića. Nema sumnje da će se ova saradnja i ubuduće nastaviti i da ćemo se rado odazvati svakom novom projektu, jer osim radne, svaka sledeća poseta imaće i prijateljski karakter, koji nije potrebno posebno objašnjavati-rekao je Stojkov, kome su tokom oslikavanja pomogli Branislav Simić i Srđan Karanović.
Murali prekrivaju površnu od oko 25 m2, a sredstva su obezbeđena putem donacija sugrađana. Takođe, ove aktivnosti nadovezuju se na one prethodno realizovane u maju mesecu, kada su isti umetnici oslikali dve radne sobe sa temama “Farma”, “Šumske veverice” i “Diznijevi junaci”.