(FOTO) Za izgradnju Sportsko-rekreativnog centra u Kuli 275 miliona dinara

Danas je u Pokrajinskoj vladi, u Novom Sadu, potpisan ugovor o početku prve faze izgradnje Sportsko-rekreativnog centra u Kuli, koji će zajedno finansirati Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja i opština Kula. Vrednost investicije u prvoj fazi je 275 miliona dinara, od čega 175 obezbeđuje Pokrajinska vlada, a 100 miliona dinara obezbeđuje lokalna samouprava.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića, očekuje se da radovi počnu u narednih nekoliko dana, te da prva faza radova bude završena najkasnije do jeseni 2019. godine, a to podrazumeva izgradnju tri bazena, upravne zgrade i sportskih terena.

Takođe, on ističe da je Pokrajinska vlada u protekle dve i po godine investirala značajna sredstva u opštinu Kula i ocenio da je njena slika danas potpuno drugačija nego prethodne godine.

“Kula se ne može prepoznati u odnosu na ono stanje koje je bilo pre pet ili deset godina. Imamo novi Dom zdravlja, imamo očišćen Veliki bački kanal, osim ove poslednje deonice od Vrbasa do Kule koju treba da realizuju kolege iz EU iz njihovih fondova, imamo mnogo drugih lokalnih investicija, imamo Industrijsku zonu sa velikim brojem zaposlenih. To je sve, rekao bih, rezultat zajedničkog rada, dobrog planiranja, dobrih ciljeva, koji se tiču i lokalnog ekonomskog razvoja i konkretnih uslova za bolji život građana”, izjavio je Mirović.

Predsednik Privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić, izrazio je veliku zahvalnost kompletnoj Pokrajinskoj vladi na podršci u realizaciji ovog, ali i mnogih drugih projekta. Takođe, istakao je da je ovo bio dugogodišnji san svih meštana Kule.

“Sigurni smo da je ovo onaj korak koji je nedostajao da se kvalitet života u našoj opštini podigne na viši nivo, kao i da za građane opštine Kula dolaze bolji dani”, izjavio je Milojičić.