(FOTO) Završeni radovi na izgradnji parking prostora ispred Velikog Pravoslavnog groblja u Somboru

Gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović u pratnji direktora JKP „Prostor“ Sombor Gorana Nonkovića, prisustvovala je završnim radovima na izgradnji parking prostora ispred Velikog Pravoslavnog groblja u Somboru.

Nakon pripremnih radova koji su odrađeni u prethodnom periodu, rekonstrukcije i sanacije dela postojećeg parkinga, izvršeni su završni radovi, odnosno asfaltiranje i obeležavanje parking mesta. Ukupna površina asfaltiranog parking prostora i prilaznog puta iznosi 740m2, na šta je utrošeno 110 t asfalta. Potrebno je naglasiti da je urađena i prilazna staza ka glavnom ulazu groblja, širine 1,5 m.

Parking prostor ispred Velikog pravoslavnog groblja u Somboru povećan je za 32 parking mesta, od kojih su 2 parking mesta namenjena za vozila osoba sa invaliditetom.

U okviru ovog obilaska Gradonačelnica Dušanka Golubović obišla je i salu za daće na Velikom Pravoslavnom groblju, na kojoj se izvode završni zanatski radovi na izradi zidne i podne keramike. U sklopu objekta je sala za daće kapaciteta 140 sedećih mesta, sa kompletno pripadajućom kuhinjom i magacinskim prostorom, kao i dva poslovna prostora namenjena za prodavnicu pogrebne opreme i cvećaru.

Investitor radova na izgradnji sale za daće je Grad Sombor, projektant i izvođač radova JKP „Prostor“ Sombor.

Ukupna vrednost investicije je oko 13.000.000,00 dinara, od kojih je grad Sombor, kao investitor, finansirao ukupno 5.000.000,00 dinara.

Prema rečima direktora JKP „Prostor“ Sombor radovi će biti okončani do kraja tekuće godine, kako je i predviđeno rokom završetka radova.

Izvor: sombor.rs