Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Gde se očekuju najveće gužve i kako ih izbeći za vreme EXIT festivala

exit

Zbog povećanog broja turista i posetilaca EXIT festivala u Novom Sadu će u periodu od 10. do 14. jula biti prilična gužva u saobraćaju. Donosimo vam smernice koje puteve treba izbegavati i kako najbrže stići do određenih lokacija.

Preporuka je da se krećete gradskim prevozom ili peške, a da automobil u ovih nekoliko dana ostavite kod kuće.

S obzirom na očekivani priliv gostiju u Novi Sad, redovne linije 3 i 9 saobraćaće po važećem redu vožnje i biće pojačavane zglobnim autobusima u skladu sa predviđenim vremenima za odlazak i povratak sa festivala, odnosno u 3 i 4 sata ujutru.

Ukoliko ipak vozite i ne želite da upadnete u gužvu glavni bulevari svakako će biti mesta koje biste trebali da izbegavate.

Bulevar Mihajla Pupina koji povezuje centar grada sa Petrovaradinskom tvrđavom biće najprometnija ulica u narednom periodu.

Gužva se očekuje i na drugim bulevarima, te je preporuka da ih, ukoliko ne morate baš tuda da prolazite, svakako zaobiđete.

Ukoliko živite u Petorvaradinu, do grada ćete najbrže stići Mostom slobode ili Železničkim mostom, te obilaznim putem preko Trandžamenta pošto će prolaz kroz gradić biti onemogućen.

Za vreme izvođenja radova na saobraćajnici ukida se biciklistička staza i desna saobraćajna traka u zoni radova u Ulici Ive Andrića, te biste nju trebali preskočiti.

U Jevrejskoj ulici, na potezu od Futoške pijace i centra grada, očekuje se uvećan broj vozila, dok su mesta na kojima se takođe očekuje pojačana frekfencija ljudi: okolina Štranda, uži centar Novog Sada i cela dužina Keja.

Ukoliko ipak krenete kolima, i odlučite se da posetite EGZIT festival JKP „Parking servis” organizovaće parkiranje na sledećim lokacijama u Petrovaradinu:

  • Kej skojevaca, kod restorana ”Aqua Doria”
  • Trg vladike Nikolaja, prostor kod Vojne bolnice i
  • Kamenički put, kod restorana „Balkan ekspres”

 

Kapacitet parkirališta je 200 parking mesta, koja će se naplaćivati od 18 do 03 sata. Cena parkiranja je 250,00 dinara, a može se platiti slanjem SMS-a na kratki broj 8288 ili kupovinom parking karte na samom parkiralištu.

U narednim danima važiće poslovica ”preko preče – naokolo bliže”, naoružajte se strpljenjem i uživajte u danima pred nama!

Tagovi:
Pročitajte još: