Gimnazija “Veljko Petrović” obeležila Dan škole

Gimnazija “Veljko Petrović” u Somboru obeležila je u subotu, 19.oktobar, Dan škole.

Ovim povodom organizovan je “Radni sastanak” o planovima i aktivnostima škole na temu “U susret obeležavanju 150 godišnjice postojanja i rada Gimnazije “Veljko Petrović”, a nakon toga održan je svečani deo u kojem je izveden kulturni program, a najboljima učenicima dodeljene su diplome i nagrade.

Tradicionalno priznanje “Istaknuti Prijatelj Gimnazije “Veljko Petrović” u Somboru ove godine dobio je svetski poznati umetnik Petar Peđa Đaković, autor vitraža u holu ustanove.

Iznenađenje za sve prisutne na manifestaciji je bilo saopštenje direktora Gimnazije da je “Fondacija Gimnazije”, odlučila da dodeli tri jednogodišnje stipendije za tri učenika, a to su Andrej Kukuruzar, Marija Ćirić i Lenka Nastasić. Ovo su prve stipendije koje dodeljuje Fondacija i sa tom praksom će se i nastaviti, rekao je direktor Gimnazije Ladislav Fekete.

Svečanosti su  prisustvovali gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, član gradskog veća zadužen za kulturu i obrazovanje Nemanja Sarač, načelnik Školske uprave  Borislav Staničkov i drugi gosti, a među njima bivši đaci i profesori kao i akademik Ivan Gutman, prvi dobitnik priznanja “Istaknuti prijatelj Gimnazije” i ovogodišnji dobitnik “Oktobarske nagrade Grada Sombora”.

   Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću