Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Gimnazijalci najbolji u atletici

Gimnazijalci najbolji u atletici

Atletske reprezentacije Gimnazije, i muška i ženska, ostvarile su izuzetne uspehe na upravo održanom državnom takmičenju u okviru Srpske školske olimpijade, koja je organizovana u Novom Sadu. Kako se navodi u saopštenju somborske Gimnazije, muška ekipa, četvrtu godinu zaredom, osvojila je prvo mesto. Ekipu su činili: Gregor Sekulić, Miloš Maksimović, Stefan Marić, Nikola Stanković, Miloš Tomić, Vasilije Cvetković i David Jurić, a predvodio ih je profesor Milan Marić. U pojedinačnim nastupima, Gregor Sekulić, osvojio je zlatnu medalju u skoku u dalj. Ženska ekipa zauzela je drugo mesto. Ekipu koju je predvodio profesor Boris Jerković činile su: Manuela Sekulić, Dunja Milović, Jelena Pavkov, Laura Liščević, Anastasija Borić, Vanja Milošević i Vlatka Holjevac. U pojedinačnim nastupima, Manuela Sekulić osvojila je vicešampionsko mesto u skoku u dalj.

Košarkaška reprezentacija Gimnazije „Veljko Petrović“ osvojila je drugo mesto u muškoj konkurenciji na državnom takmičenju u okviru Srpske školske olimpijade. Na putu do polufinala gimnazijska ekipa je savladala ekipe iz Beograda, Niša i Novog Sada, da bi u finalu, nakon izjednačenog meča, izgubili u poslednjim sekundama. Veličanstvenost ovog uspeha proističe iz činjenice da ekipu, osim kapitena Miloša Tomića, čine isključivo učenici 1. i 2. razreda koji će tek narednih godina imati priliku da se dokažu. Reprezentaciju je selektovao i predvodio profesor Bojan Marković, a pored kapitena Tomića činili su je: Ognjen Bojbaša, Mladen Saulić, Stefan Krstanović, Nikola Vuković, Aleksa Vukeljić, Andrej Martinović, Matija Lukić i Vasilije Jovović. Ovo je, za sada, najveći uspeh somborske školske košarke.

Reprezentacija Gimnazije u basketu 3×3, osvojila je treće mesto. Uspeh je utoliko veći, jer se povredio kapiten i najiskusniji igrač Miloš Tomić (već osvojio zlatnu medalju u atletici i srebrnu medalju u košarci), pa su ostatak turnira igrali bez zamene, što je izuzetno naporno u svakom timskom sportu, a posebnu u basketu koji je veoma dinamičan sport. Pored Miloša, ekipu su činili Ognjen Bojbaša, Mladen Saulić i Nikola Vuković. I basket ekipu predvodio je Bojan Marković. Kristina Kosanović učenica prvog razreda, sportski smer osvojila je drugo mesto na državnom takmičenju iz karatea.

Gimnazijalci su do sada, sa Srpske školske olimpijade doneli 30 medalja.

Tagovi:
Pročitajte još: