fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Girice iz rerne

Girice

Sastojci:

• 500 grama zamrznutih girica
• 4 kašike maslinovog ulja
• 2 pune kašike palente (kukuruznog griza)
• 1 puna kašičica soli
• pola kašičice belog luka u prahu

Priprema:

Girice, pre pripreme, odmrznite i ostavite ih da se ocede od tečnosti koju će pustiti. Uključite rernu na 180 stepeni da se ugreje, a girice stavite u dublju činiju, poprskajte ih maslinovim uljem, kako bi se začini što bolje zalepili, i dodajte palentu, so i beli luk. Da bi se riba obložila začinima sa svih strana, sve dobro promešajte, najbolje rukama. Stavite ribu na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite u rerni, sve dok ne porumeni. Biće vam potrebno oko 20 minuta. Kada budu bile pečene, girice poprskajte limunovim sokom i odmah servirajte, uz prilog kao što su pomfrit ili bareni krompir i blitva.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: