Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Glow-skin: Kako da vaša koža ima besprekoran sjaj

Glow-skin

Glow-skin ne treba mešati sa masnim sjajem, koji je praćen povećanom aktivnošću lojnih žlezda. Uz svakodnevnu osnovnu negu, upotrebu pravilno odabranih aktivnih sastojaka u kozmetici i korišćenje SPF-a, i vi možete imati besprekornu kožu.

Inače, efekat sjajne kože može se postići sa bilo kojim tipom kože. Međutim, imajte na umu: ako imate aktivni osip, prvo treba da se obratite dermatologu. Važno je da znate svoj tip kože da biste izabrali prave proizvode. Ne možemo koristiti proizvode za negu masne kože na suvim tipovima kože. Jer će takvi proizvodi biti previše agresivni i mogu izazvati preteranu suvoću i iritaciju. Baš kao i kozmetika za suvu kožu, nanesena na masnu kožu, podstaći će još veće lučenje lojnih žlezda.

Ako želite da imate glow-skin, ovo su ključne stvari
Tajna broj 1: retinol
Najbolji sastojci za davanje prirodnog sjaja koži smatraju se retinol i vitamin C. Idealna opcija bi bili serumi koji sadrže ove aktivne sastojke. Serum treba naneti nakon upotrebe tonika i pre nanošenja hidratantne kreme.

Retinol (vitamin A) podstiče obnavljanje ćelija, izglađuje bore, ujednačava ton i bori se protiv hiperpigmentacije. Pored toga, dobro se nosi sa masnom kožom. Redovna upotreba proizvoda sa retinolom može učiniti da vaša koža izgleda mlađe, glatkije i sjajnije.

Uprkos svim prednostima, retinol se mora koristiti sa oprezom, pa se pre upotrebe preporučuje konsultacija sa dermatologom. Postoje i kontraindikacije: komponenta se ne može koristiti za aktivne osip na koži, tokom trudnoće i laktacije.

Tajna broj 2: Vitamin C
Vitamin C je komponenta koja se savršeno bori protiv hiperpigmentacije i smanjuje posledica akni, ujednačava ton kože i daje joj željeni sjaj. Vitamin C je takođe snažan antioksidans koji neutrališe slobodne radikale, čime sprečava prerano starenje kože i ranu pojavu bora.

Tajna broj 3: SPF zaštita
Neophodno je koristiti SPF zaštitu u bilo koje doba godine. Zaštita kože od oštećenja od sunca usporiće znakove starenja i sprečiti bubuljice. Inače, retinol i vitamin C povećavaju fotosenzitivnost kože, pa je u periodu njihove upotrebe posebno važno svakodnevno nanositi SPF sa zaštitnim faktorom 50. Uvek treba koristiti SPF zaštitu, uključujući i zimi. Tokom ovog perioda pogodni su proizvodi sa nižim zaštitnim faktorom od 15 ili 30.

Tajna broj 4: Redovno kod kozmetičarke
Dodatna metoda za glow-skin mogu biti kozmetičke procedure, na primer, mezoterapija. Osnova mogu biti vitamini, hijaluronska kiselina, peptidi i druge aktivne komponente. Mezoterapija je više usmerena na lečenje kože: suzbijanje hiperpigmentacije, tragova nakon akni i ujednačavanja tona.

Još jedan korak ka sjajnoj koži je hemijski piling. Dejstvo hemijskog pilinga ima za cilj uklanjanje mrtvih ćelija iz gornjih slojeva kože i njihovo obnavljanje, što će doprineti glatkoći kože i njenom prirodnom sjaju.

Kao rezultat delovanja pilinga, ujednačava se ton kože, nestaju tragovi nakon akni, hiperpigmentacija i ožiljci. Međutim, u slučaju aktivne upale kože (na primer, akne, rozacea, aktivni herpes), hemijski piling je kontraindikovana, jer može pogoršati simptome i dovesti do pogoršanja stanja.

Tajna broj 5: Dnevne navike
Velika podrška lepoj blistavoj koži biće zdrava, uravnotežena ishrana (bez rafinisanog šećera!), kao i održavanje aktivnog načina života i kontrola stresa. Zdrav način života nije ništa manje važan za kožu od pravilne nege.

Tagovi:
Pročitajte još: