Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Google Chrome za Android odsad može da čita veb-stranice naglas, ali samo ako ispravno aktivirate tu funkciju

Google chrome

U digitalnom svetu koji se stalno razvija, jednostavnost pristupa informacijama postaje sve važnija. Google Chrome za Android sada uvodi inovativnu funkciju koja čitanje veb stranica podiže na novi nivo. Funkcija “Listen to this page” (Slušaj ovu stranicu) omogućava korisnicima da slušaju sadržaj veb stranica, nudeći iskustvo slično slušanju podkasta. Ovo je posebno korisno za one koji su zauzeti ili jednostavno žele da se opuste i konzumiraju sadržaj bez gledanja u ekran.

Kako funkcioniše „Slušaj ovu stranicu“

Nova funkcija „Slušaj ovu stranicu“ dostupna je u Chrome aplikaciji za Android i omogućava vam da slušate veb stranicu naglas direktno iz aplikacije. Ova funkcija je objavljena u Google dokumentu za pomoć, a prvi je primetio 9to5Google. Cilj ove funkcije je da poboljša pristupačnost aplikacije i olakša korisnicima slušanje veb stranica dok obavljaju druge zadatke.

Kako da aktivirate pravilno tu funkciju

Ne podržavaju sve veb lokacije ovu funkciju, ali ako je dostupna, opciju „Slušaj ovu stranicu“ možete pronaći u meniju sa tri tačke u gornjem desnom uglu aplikacije Chrome. Nova funkcija nudi kontrole poput onih za podcast, omogućavajući vam da reprodukujete, pauzirate, skrolujete, menjate brzinu reprodukcije i preskačete unapred ili unazad za 10 sekundi. Trenutno radi na sledećim jezicima:

engleski
francuski
nemački
arapski
španski
hindu

Dodatne mogućnosti

Opcije za različite glasove dostupne su na svakom jeziku, uključujući četiri glasa u SAD i dva u Velikoj Britaniji, uz isticanje teksta tokom čitanja. Kontrolna traka ostaje usidrena čak i kada otvorite druge kartice, a reprodukcija se nastavlja čak i ako zaključate ekran sa Chrome-om u prvom planu.

Postepeno uvođenje

Nova funkcija se postepeno uvodi kao deo Chrome-a verzije 125, pa će možda biti potrebno neko vreme da stigne do vašeg uređaja. Iako je Google Assistant već neko vreme mogao da čita veb stranice naglas, nova funkcija donosi dodatne mogućnosti i olakšava korišćenje, piše Engadget.

Funkcija „Slušaj ovu stranicu“ predstavlja veliki korak napred u poboljšanju pristupačnosti i korisničkog iskustva na Google Chrome za Android. Slušanje veb stranica naglas omogućava korisnicima da ostanu informisani i produktivni, čak i kada su u pokretu ili zauzeti drugim aktivnostima.

Tagovi:
Pročitajte još: