Grad za primer: Preko 140 volontera u Somboru pomaže stare i bolesne

Svrha formiranja Volonterskog centra u Somboru jeste da se kupuju osnovne životne namirnice i lekovi starijim Somborcima, kao i da se odlazi, po potrebi, kod lekara, zbog vanrednog stanja koje je na snazi. Zahvaljujući humanim i solidarnim ljudima, kojih trenutno u somborskom Centru ima preko 140, uspevaju da pokriju sve potrebe starih i bolesnih, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima.

Crveni krst Grada Sombora oformio je Volonterski centar za podršku licima starijim od 60 godina, u cilju smanjenja rizika od zaraze korona virusom. Stanovnici grada i naseljenih mesta obavešteni su o dostupnosti Centra, putem medija, društvenih mreža i letaka koji su podeljeni domaćinstvima.

FOTO: PROMO

Svrha formiranja Centra jeste da se kupuju osnovne životne namirnice našim starijim sugrađanima, lekovi, i da se odlazi, po potrebi, kod lekara. Za sada uspevamo da pokrijemo sve potrebe, zahvaljujući našim ljudima koji su i ovaj put pokazali svoju humanost. – kaže Biljana Klipa.

Inače, preko 140 lica, što u gradu, što u naseljenim mestima, prijavilo se da pomogne našim starijim sugrađanima, a Centar ih očekuje još.

FOTO: PROMO

Ono što jeste bitno i što moramo napomenuti, to je da svi naši volonteri imaju legitimacije, da su vidno obeleženi, da ne ulaze u kuće starijih sugrađana, da sa sobom imaju evidencije u kojima je navedeno šta je to potrebno da se kupi, koliko sredstava su dobili od naših sugrađana, a po povratku i kupovini namirnica po koje su išli, u obavezi su da svakom sugrađaninu donesu fiskalni račun, da donesu kusur, i da taj neko ko im je dao ta sredstva potpiše da je primio namirnice, račun i kusur. – kaže Biljana i napominje da su sve usluge Centra besplatne.

FOTO: PROMO

Prema Biljaninim rečima, iako za sada uspevaju da pokriju sve potrebe svojih sugrađana, novi volonteri su uvek dobrodošli.

Poziv za nove volontere uvek je otvoren, te ako imate volju i malo slobodnog vremena, možete nam se pridružiti pozivom na broj 025/412-737 ili doći lično u prostorije Crvenog krsta, u ulicu Apatinski put, broj 19 u Somboru, kaže Klipa i dodaje da je njihova organizacija, pored Volonterskig centra, obezbedila i odnošenje toplih obroka na kućne adrese starijih i bolesnih Somboraca, korisnika Narodne kuhinje.

FOTO: PROMO

Ukoliko imate više od 60 godina života, hronično ste oboleli, iz Sombora ste ili nekog od somborskih sela, i ukoliko vam je potrebna podrška Volonterskog centra, pozovite Crveni krst Sombor na brojeve telefona: 060/505-39-34 ili 064/069-82-47, istakla je Biljana Klipa, sekretar ove organizacije.

Preuzeto: kurir.rs / somborjeotvoren