Gradonačelnica posetila Panonski fijaker

Lokalna akciona grupa (LAG) „Panonski fijaker“ osnovana je 23. novembra 2016. godine sa osnovnim ciljem da se kroz aktivnosti LAG-a unapredi kvalitet života stanovništva  u somborskim selima.

Prikupljanje projekata  koje  su članice LAG-a  u međuvremenu odabrale  kao najznačajnije za njihovo naselje, je prvi korak koji će narednih dana preduzeti Upravni odbor „Panonskog fijakera“,  rečeno je  na sastanku sa Ljiljanom Đurišić, zamenicom predsednika Upravnog odbora LAG-a.

Đurišićeva je gradonačelnicu Sombora Dušanku Golubović, informisala o formalnostima  koje su nakon osnivanja LAG-a već obavljene, kao i o aktivnostima koje će uslediti.

Đurišićeva je navela da je Stapar već odredio projekte koje će u okviru zajedničkih aktivnosti „Panonskog fijakera“  nastojati da realizuje, te da očekuje da  i ostale članice LAG-a, ako već nisu,  pristupe  izboru  projekata.

Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnice Antonio Ratković,  Darko Radulović, član Gradskog veća za oblast poljoprivrede i zaštite životne sredine, Boris Bulović, pomoćnik gradonačelnice, te Mihael Plac, šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.