Gradonačelnica Sombora na prijemu kod gradonačelnika Zagreba

Tokom dvodnevnog boravka u Zagrebu povodom promocije knjige „Moj Nenadić“ u izdanju Hrvatskog kulturno-umetničkog društva „Vladimir Nazor“ Sombor, za  gradonačelnicu Sombora Dušanku Golubović, Nemanju Sarača, člana Gradskog veća za kulturu i obrazovanje Grada Sombora i rukovodstvo HKUD-a, upriličen je prijem kod gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Gradonačelnica Dušanka Golubović je svom domaćinu, gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću i njegovim saradnicima predstavila modele podrške Grada Sombora udruženjima koja se bave kulturno-umetničkim radom i očuvanjem tradicije manjinskih zajednica, a potom ga pozvala da poseti Sombor. Na kraju susreta razmenjeni su  protokolarni pokloni, te je gradonačelnica Sombora gradonačelniku Zagreba poklonila kopiju Povelje Slobodnog kraljevskog grada iz 1749. godine,  jednog od najvrednijih arhivskih dokumenata u gradu i jedine sačuvane Povelje na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Nakon prijema kod gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima i rukovodstvom „Nazora“ prisustvovala je sastanku u Hrvatskoj matici iseljenika i sastanku sa čelnicima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske na kojima gradonačelnica Dušanka Golubović predstavila Sombor kao jedan multietnički i multikonfensionalni grad koji svoje bogatstvo različitosti neguje kao svojevrsni brend grada. Takođe se razgovaralo o značaju podrške koju Grad pruža za rad i funkcionisanje kulturno-umetničkih društava koja neguju kulturu i tradiciju svojih zajednica i takvim delovanjem i manifestacijama koje organizuju obogaćuju kulturnu ponudu grada.

Izvor: sombor.rs