Gradonačelnica Sombora posetila MZ Bezdan

U okviru akcije „Otvoreni dan“ i ove prve subote u mesecu oktobru gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović sa timom svojih saradnika, u prostorijama MZ Bezdan,  primila je građane koji su želeli lično da razgovaraju sa Gradonačelnicom i iznesu joj svoje probleme, zahteve, predloge kao i nedoumice koje se odnose na svakodnevni život u Bezdanu.

I ovog puta veliki broj zainteresovanih sugrađana, stanovnika mesne zajednice Bezdan  dokaz je da je gradonačelnica donela pravu odluku da na ovaj način otvori svoja vrata za građane.  Veliki broj pitanja se odnosio na komunalnu oblast, uglavnom na atmosfersku kanalizaciju, održavanje puteva, rasvete u pojedinim delovima mesne zajednice, problema napuštenih kuća, kao i psi lutalice.

S obzirom da  Bezdan ima veliki broj vikend kuća jedan od problema na koji su ukazali prisutni građani je i nedovoljan broj kontejnera upravo u vikend naseljima kao i neredovan odvoz istog.

Po rečima gradonačelnice Dušanke Golubović od iduće godine u periodu od 15. aprila do 15. oktobra  redovno će se odvoziti otpad iz ovih naselja, a umesto Meseca čistoće svako mesto će imati kontejnere za kabasti otpad. Kada su u pitanju psi lutalice grad je krenuo u akciju popisivanja pasa i besplatnog čipovanja i sterilizacije, što će jedino dati rezultat na duži period.

Osim komunalnih problema jedno od bitnih pitanja za bezdance je i Pozorište koje je nesretnom privatizacijom pripalo preduzeću Matijević, kao i pitanje obnove fudbalskog kluba i terena.

Osim pitanja i molbi svi prisutni sugrađani izrazili su zadovoljstvo što su mogli na ovaj način lično da upoznaju i razgovaraju sa gradonačelnicom i njenim timom.

Nakon razgovora sa sugrađanima, gradonačelnica je sa predstavnicima saveta i zaposlenima u mesnoj zajednici obišla prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bezdana koji ima dugu tradiciju i spada u jedno od uređenijih i spremnijih DVDa. Od opreme do kamiona, sve što se moglo videti je  spremno za intervencije na terenu, a sam prostor je za primer ostalim društvima.

Sastanku su osim Gradonačelnice Dušanke Golubović prisustvovali i Helena Roksandić Musulin, načelnica gradske uprave grada Sombora, Miroslav Kovačić, gradski većnik zadužen za komunalnu oblast, Goran Nonković direktor JKP „Prostor“ Sombor,  Jasmina Bobić direktorica JKP „Vodokanal“ Sombor, Mihajlo Škorić direktor Centra za socijalni rad Sombor i Nadežda Radojević ispred JKP „Zelenilo“ Sombor .

Kako bi izašli u susret potrebama građana Sombora, Gradonačelnica će nastaviti da obilazi Mesne zajednice kako u selima tako i u  grada Somboru.