fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Gradonačelnik Sombora preuzeo mesto potpredsednika NALAS-a

Sastanak Komiteta oficira za vezu NALAS-a održan je putem onlajn video konferencije 9. decembra 2020. godine. Ovom prilikom predsednik NALAS-a Emanuil Manolov predstavio je Antonia Ratkovića, koji je kao novoizabrani gradonačelnik Sombora i predsednik Stalne konferencije gradova i opština, preuzeo mesto potpredsednika NALAS-a. Ratković je, obrativši se učesnicima, izrazio zadovoljstvo što je deo NALAS-ovog tima i što ima priliku da radi zajedno sa kolegama iz jugoistočne Evrope.

“Ova godina predstavlja izazovan period našeg života, ali istovremeno pokazuje snagu saradnje, zajedničkih ideja i rešenja za krize. Ono što bih želeo da naglasim je da bi ovo iskustvo trebalo da koristimo i primenimo u budućnosti, da bismo zajednički radili, imali širu viziju koja odražava potrebe mnogih. NALAS vidim kao vrstu alata koji radi na stvaranju zajedničke budućnosti lokalnog nivoa regiona jugoistočne Evrope. Nadam se da ću, zajedno sa kolegama iz SKGO, doprineti perspektivi srpskih opština u ovom procesu” istakao je Ratković.

NALAS je mreža udruženja lokalnih vlasti jugoistočne Evrope. NALAS promoviše proces decentralizacije u saradnji sa centralnim vladama i međunarodnim organizacijama i gradi partnerstva kako bi doprineo procesu pomirenja i stabilizacije u regionu i od sada doprinosi procesu evropskih integracija celog regiona. Cilj NALAS-a je pružanje usluga lokalnim samoupravama za dobrobit građana u regionu i želja da se razvija kao centar znanja za razvoj lokalne uprave u jugoistočnoj Evropi,i da bude prepoznatljiv među svim relevantnim zainteresovanim stranama.

Tagovi:
Pročitajte još: