Gradsko veće grada Sombora održalo 191. sednicu

Danas je održana 191. sednica Gradskog veća grada Sombora kojom je predsedavao zamenik gradonačelnice Antonio Ratković.

Članovi veća razmotrili su i odlučili o 8 tačaka dnevnog reda. Usvojen je Izveštaj o radu Žalbene komisije u 2020. godini, predlog za potpisivanje Sporazuma o uspostavljanju jedinstvene virtuelne platforme za saradnju u oblasti buke i vibracija.

Potpisivanje ovog Sporazuma ima za cilj unapređenje stručnog i praktičnog znanja i iskustava, kao i da unapredi poslovanje i povezivanje privrede i visokog obrazovanja u oblasti zaštite životne sredine i zaštite na radu od štetnog dejstva buke i vibracija kroz povezivanje akademskog i neakademskog sektora, kao i kreiranje i podizanje svesti šire javnosti o štetnom uticaju buke i vibracija u životnoj i radnoj sredini kroz sinergiju raspoloživih kapaciteta.

Gradsko veće grada Sombora na 191. sednici odobrilo je nastavak sufinansiranja Projekta „Nauči nemački“ Humanitarnog udruženja Nemaca „Gerhard“ putem kojeg se  realizuje specijalizovani program učenja nemačkog jezika u bilingvalnoj grupi Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Sombor. Projekat se sufinansira sa 1.141.000,00 dinara.

Gradski većnici dali su ovlašćenje JKP „Vodokanal“ Sombor za podnošenje zahteva u okviru objedinjene procedure za izgradnju i rekonstrukciju objekata iz programa poslovanja za 2020. godinu.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću